perjantai 26. elokuuta 2016

Lisää risuja ja pari hääsidonnan ulottuvuutta

Toinen opintoviikko, ennen jakson päätöstä, alkoi jälleen risuisissa tunnelmissa.
Kimppupohja/konstruktio syntyi pääosin koivunoksista ja muusta luonnonmateraalista. Kukkana pääosassa oli aurigonkukat.

RIsut kiinnitin paperipäällysteisellä rautalangalla.
 Tässä kimppupohja kasattuna. 
Tässä valmis teos. Tässä työssä kasvien kauniit varret pääsevät hyvin esiin. 

Pyöreää ja valuvaa häihin

Tässä kaksi esimerkkiä morsiuskimpuista, jotka on toteutettu katkaistuin varsin tekniikalla. Eli jokainen työssä nähtävä kukka on kiinnitetty rautalankaan ja sidottu sitten rautalankoineen kimpun muotoon. Rautalangasta muodostuu myös varsiosa kimppuun, joka päällystetään nauhalla. Valuvassa kimpussa, lime-valkoinen, on käytetty myös kukan omia varsi, joihin varren päähän rautalanka on kiinnitetty.

Kimpun pinnalla on rönsyliljan lehteä. Kuva ei valehte eli voimiettiä, että olisi ollut ehkä suotavaa laittaa tuohon harson tilalle tai rinnalle myös kukka. . .  

Tämän kimpun varsiosa on vielä viimeistelyä vailla. Tässä tapauksessa se olisi päällystetty valkoisella silkkinauhalla ja helmillä.

Tämä on myös toteutettu myös katkaistuin varsin tekniikalla, mutta kukanvarsia ei ole käytetty, kuten tuossa valuvassa mallissa. Kimpun pohja on rakennettu pyöreästä pahvista, jokaon päällystetty kankaalla. Pyöreää muotoa on työstetty vielä ketjutuksella, jossa on ruusun terälehtiä, helmiä ja nauhaa. Rujen lisäksi kimpussa on esimerkiksi apinankäpälää, joka kuivuttuaan säilytti varsin hyvin muotonsa ja värinsä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti