maanantai 15. elokuuta 2016

Kukat viuhkalla

Huonosti nukutun yön jälkeet itseni kasaaminen ja kerääminen Porin Leppäkorvesta Kokemäelle kouluun, polkupyörä-juna-polkupyörä-menetelmällä, floristisen iloittelun pariin ei sujunut rutiinilla, mutta sujui kuitenkin. 
Floristinen iloittelu pitää opettaja Anne Frimanin mukaan sisällään mahdollisuuden kokeilla jotain sellaista mitä ei koskaan aikaisemmin ole kokeillut, eikä tässä yhteydessä tarkoiteta kansantanhuja. 
Floristinen kokeilu turvallisessa kouluympäristössä on kaiken puoli suotavaa, koska työelämässä isot floraaliset työt tai luovuuden maksimointi on mahdollista niin perin harvoin. 
Enpä ollut aikaisemmin tehnyt viuhkamaista asetelmaa eli asetellut kukkia astiassa olevaan märkäsieneen viuhkamaisesti. Kasvimateriaalin hankitamatka läheiselle Karimaan puutarhalle, pienessä tihkusateessa, tuotti ämpärillisen kaikkea ihanaa, josta pääosin kasasin viuhka-asetelman. 
Tämäntapaiset työt soveltuvat tilakoristeeksi esimerkiksi juhlien noutopöytään

Tässä kuvaustausta on hieman levoton kuten myös itse työ. Huomaa keltaisten kukkien asettelu - vähän on myös linjatonta, mutta muuten ilmavan keveää työskentelyä, etten sanoisi. 
 
Tässä keltaiset kukat on aseteltu linjakkaasti, joten kokonaisuus on tasapainoisempi ja myön muut hennot kukat tulevat paremmin esiin. Mustalla taustalla myös värit tulevat paremmin esiin.


Hennot erimuotoiset valkoiset kukat ja tummat varret luovat kivaa vaihtelua ja kontrastia. Vaikka valkoinen tulee helposti ns. silmille, niin tässä työssä valkoinen on sopusoinnussa muun materiaalin kanssa.
Märkäsienen pinnalle ja reunoille asetellut koristekivet keskustelevat myös kasvimateriaalin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti