perjantai 22. heinäkuuta 2016

KonstruktiojuttujaHitsin pimpula, kun edellisestä päiväityksestä onkin kulunut aikaa. No, se tarkoittaa sitä, että on ollut parempaakin tekemistä :) 

Floristiopinnoissa on nyt virallisesti lomaa. Kevään aikana on tullut oltua sekä tiiviisti opetuksessa että topeissa kukkakaupassa eli monen moista on tullut harjoiteltua, opittua ja omaksuttua. Yksi näyttö eli kasveilla stailaaminen on loppukeskustelu vaille valmis. Palaveri on ensi viikolla, joten ihan vähän jänskättää. Joka tapauksessa on sen eteen tullut tehtyä työtä :) 

Mutta ennen sitä muutamia työkuvia kevään varrelta. 
Tötterökimpun eli kimpun konstruktiolla tein toukokuussa. Suht koht iso kokonaisuus, jonka yläosaan rakensin kranssirakenteen, johon pujottelin kukat. Kranssiin kiinnitin eriilliset varret kokonaisuutta tukemaan ja työtä helpottamaan. Työn ideana on, että myös kukkien varsilla on kokonaisuuden kannalta visuaalinen merkitys. 

Tötterökimppu


Kokonaisuutta voisi työstää vielä enemmän eli kukkien päälle aseteltujen oksien sisäksi varsien muodostamaan suppiloon voisi sijoittaa esimerkiksi risupallon, jolloin oksamateriaali toistuisi koko työssä. Kukkina on käytetty neilikkaa, inkalinjaa ja näyttää sieltä pilkottavan myös Arabiatähdikki. Halkaisijaltaan yläosa on noin 30 cm. 

 Tasokimppu

Tasokimpun korstruktion muodostuu alumiinilangasta muotoillusta kukkatasosta, johon olen kiinnittänyt kaksi tukivartta. Tässäkin kukkien varret ovat tarkeässä osalla kokonaisuuden kannalta. Liäksi rakensin kimppuun koriste-elementin mikadotikuista ja siihen kiinnitetyistä helmistä. 
Kimpun olen sitonut rautalangalla vahvistetulla huopalangalla.Kranssivariaatio 

Tämän ideana on itse oksista rakennettu krassi, joka on sijoitettu ison lasimaljan päälle. Krassiin aseteltujen kukkien varret ovat siis vedessä, jolloin kokonaisuuden kestävyys on pidempi. Toimii hyvin esimerkiksi häiden koristelussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti