perjantai 22. heinäkuuta 2016

Rosemelia - hääsidonnan kuningatarlaji?


Rosemelia on yksi floristinen työ, jota etupäässä käytetään hääkimppuna. Yksinkertaisuudessa se rakennetaan ruusun terälehtiä lisäämällä keskusruusuun pienillä hakasilla eli ruusun kokoa kasvatetaan keinotekoisesti sidontatekniikalla. 
Kokoa kasvatetaan haluttu määrä. 
Ensimmäiselle rosemelialleni tuli tuli sen verran kokoa, että sille piti rakentaa pahvista tukirakenne. Loput terälehdet liimasin pahviin; kukan muotoon. Työn läpimitta on 30 cm. Hakastekniikalla totetuettu keskiosa on noin 20 cm. 
Mielenkiintoinen ja haastava. Itse lisäsin vielä vaikeusastetta ja tein työstä kaksivärisen tavoitteena savuttaa kaksivärityydellä tietty linja. Siitä tuli jotenkin flamencotyylinen eli voisi sopia teemahäihin. 
Ensimmäiseen Rosemeliaani voin olla erittäin tyyytyväinen :) 

Kokonaisuuteen kiinnitin muutaman valkoisen helmen. Tietysti voi miettiä olisiko ne voinut jättää vallan pois tai asetella toisin. . .

Rosemelian pohja. Työn kuivuessa huomasin, että reunoille asetellut lehdet kipristyivät, joten ne olisi pitänyt myös liimata yhteen. Myös pahviin liimatut terälehdet luonnollisesti menivät kasaan kuivuessaan, joten terälehtiä olisi pitänyt liimata tiheämpään tai pohjustaa pahvi tai maalata kokonaisuuden värimaailmaan soveltuvalla värillä, esim. spraymaalilla.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti