keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Joulusesonkiin toimivalla esillepanolla

Jopas on aikaa siitä, kun ole viimeksi päivittänyt tätä blogia. Syy moiseen on markkinointi floristisella alalla-näytön työstäminen. Sen verran vaativa ja aikaasitovaa hommaa, ettei ehtinyt blogin päivttämistä edes miettiä. Näyttö on siis osa floristin tutkintoa. 
Suunnittelin asiakasillan porilaiseen kukkakauppa Madeleineen. 
Suunnitelussa oli erilaisia markkinointiin liittyviä juttuja, joita piti miettiä ja toteuttaa. 

Tässä blogitekstissä esittelen näyttökokonaisuuteen kuuluneen esillepanon, jonka toteutin liikkeeseen.Hopea oli hallitseva väri. Hyödynsin liikkeessä olevaan jouluista materiaalia ja tuotteistin kasvimateriaalia jouluiseksi.

Esillepanon suunnittelun lähtökohtana on, että kokonaisuuden mitat pitää olla vähintään: leveys 1m x syvyys 1m x korkeus 2m. Suunnittelin kokonaisuuden liiketilan keskeiselle paikalle, jossa asiakaskierto muodostui luontevaksi ja toimivaksi. Esillepanon suunnittelua helpotti se, että olin jo aiemmin syksyllä muokannut myyntitilaa toimivammaksi

Esillepanon katseenvangitsijaksi rakensin talvipuun, jonka runkona toimi viime talvena parvekkeellani paleltunut varrettu paju, jota olin säästänyt tulevaa käyttöä varten, ja nyt sen käyttö sitten viimein talvipuun runkona toteutui. Työn eri vaiheet jouduin videotallentamaan, jotta olisi poissuljettu se, että työ olisi jonkun muun tekemä. 

Puun rakentaminen vei aikaa, mutta se toimi esillepanon suvereenina katseenvagitsijana, kuten olin suunnitellut.   
Tässä videoklipissä talvipuu on viimestelyä varten valmis. Aloitin työn päällystämällä puun rungin hopean värisellä kukkateipillä, joten pinnasta tuli hohtava. Pinnan olisi voinut maalata myös hopeahelmiäismaalilla, mutta teipin käyttö tuli halvemmaksi ja valmista pintaa syntyi samantien. Teipin tahmehkolla pinnalla oli myös puolensa.  


Esillepano on koottu pöydistä ja puulaatikoista, jotka päällystin hopeanvärisellä kuitukankaalla, tosin tässä se näyttää osin valkoiselta, koska kangas oli läpikuultavaa ja pöytien väri oli valkoinen. 

Tässä esillepano on valmis ja talvipuu komeilee kaiken yllä.
Yksityiskohta esillepanosta. Tuunatut kävyt toimivat rekvisiittana, mutta tekivät myös kauppansa.

Havaintoesitys 

Näyttökokonaisuuden yksi osa oli havantoesityksen järjestäminen. Päädyin tekemään sieniasetelman, johon käytin estupäässä Tampereen Kukkatoimituksen tarkoitusta varten lahjoittamia oksaruusuja. Eli sain työhön sponsoriapua :) 
Tietysti havaintosesityksen olisi voinut tehdä näyttävämmin, kuten tekemällä kimpun, mutta asetelma tuntui luontevalta. 

Asetelmasta tuli romanttinen. Ruusujen ohella käytin myös tuunattuja käpyjä ja tylliruusukkeita. Miksei jouluna voisi käyttää myös pastellivärejä? Tätä ideaa voisi hyödyntää myös vaikka häissä. 
 
Yksityiskohta asetelmasta. 

Sekalaista sidontaa tyrkyllä

Asiakasiltaan olin tehnyt erilaisia sidontatöitä esille jo etukäteen, jotta paikalla olleet näkisivät erilaisia vaihtoehtoja, joilla joulua voisi sulostuttaa.

Geministä, skimmiasta ja erilaisista vihreistä, kuten eukalyptuksesta saa värikästä ja näyttävää.
"Adventtikynttilänjalan" voi toteuttaa myös näin. Matala astia on täytetty märkäsienellä, johon kynttilät on painettu. Pinta on peitetty jäkälällä ja muulla pienellä. Tämän kokonaisuus matkasi asiakkaan mukana Raumalle. Kyttilöiden polttamisen jälkeen kokonaisuus toimii myös tuollaisenaan viehättävänä koristeena. Mikään ei estä jalostamalla kokonaisuutta kukilla. Leikkohyasintit tai amaryllikset toimisivat oikein hyvin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti