sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Muodoilla luotuja tunnelmia

Asetelmista on moneksi 

 Näiden töiden lähtökohtana on tehdä asetelmat juhlakonserttiin, jossa asetelmat tulisivat ison esiintymislavan etureunaan, lavan molemmille sivuille. Näin ollen mitään pientä piiperrystä ei voi ajatella vaan töillä pitää olla kokoa, jotta ne näkyisivät. 
Näiden töiden koko muotoutui opetuksessa sillä hetkellä käytössä olleiden materiaalien koon mukaan. Näissä on käytetty myös luonnonmateriaaleja. 

 Ensimmäinen työ edustaa paraleellista, vertikaalia asettelutapaa, jonka järjestyslaji on symmetrinen. Olen sisällyttänyt työhön myös epäsymmetriaa lehtien sijoittelulla. 
Kasvit jatkavat ruukun muotoa ja kasvien väreissä toistuu myös ruukun väri, mikä sitoo eri elementit yhtenäiseksi kokonaisuudeksi. 

Ruukun hopea väritys toistuu kasveissa. Olen hopea spraymaalilla värjännyt muutaman oksan. Sieltä löytyy hormaa ja takiaista. Työstä löytyy myös hevonhierakkaa, gladiolusta, flamingonkukkaa, neilikkaa, salixia ja gladioluksen lehtiä, joilla työhön on luotu epäsymmetriaa. 


 
Ruukussa on märkäsieni, johon materiaali on aseteltu. Pinta on koristeltu hopean värisellä koristehiekalla. Kasvien varret toistuvat kauniisti pintaa vasten ja ilmavuus tuovat ne hienosti esiin.

Dramaattinen liike 

Tähän työhön olen saanut dramaattisuutta käyttämällä diagonaalista paralleellisuutta.  Työssä olen käyttänyt pääosin samoja materiaaleja kuin vertikaalissa asetelmassa. Tässä on myös salixin oksaa.
Tätä tapaa tulen todennäköisesti käyttämään lopullisessa työssä. Kasvimateriaali saattaa jonkin verran muuttua, mutta perusidea säilyy.Pinnan olen koristellut vihreällä lasimurskalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti